Bos, Wilco

Bos, Wilco
Partij van de Arbeid
Politieke partij
Partij van de Arbeid
Adres
Zuiderzeepad 2
3844JV Harderwijk
Emailadres
Telefoonnummer
+31 620718526
Commissie(s)
lid commissie Beleid Algemeen, lid commissie Samenleving
Nevenfunctie(s)
Senior Adviseur Openbaar Vervoer en Projectleider bij Royal HaskoningDHV, Lid wijkplatform Stadsweiden, Lid ondernemingsraad Royal HaskoningDHV

Mijn naam is Wilco Bos, geboren in 1983 in Putten en sinds 2009 inwoner van het mooie Harderwijk. Samen met mijn vrouw Karin heb ik twee kinderen. In de afgelopen vier jaar heb ik me als fractieopvolger onder meer sterk gemaakt voor een koopzondag, het wegwerken van de wachtlijsten bij huurwoningen en meer aandacht voor verkeersveiligheid en heb ik me ingezet als vrijwilliger voor de voedselbank. Hiervoor was ik onder andere actief als afdelingsvoorzitter en in de steunfractie van de PvdA Harderwijk. Ook heb ik me enkele jaren ingezet als voorzitter van de Jonge Socialisten van de PvdA Utrecht en coördinator openbaar vervoerbeleid bij de Landelijke Studenten Vakbond.

In het dagelijks leven ben ik openbaar vervoerspecialist en werkzaam als senior adviseur en projectleider bij Royal HaskoningDHV, een internationaal advies- en ingenieursbureau. In de raad wil ik me de komende periode vooral inzetten voor de bouw van meer sociale woningen, echte werkgelegenheid in plaats van vooruitgeschoven banenplannen en meer aandacht voor mensen met lagere inkomens.