Grave - openbare werkbijeenkomst raad

woensdag 25 september 2019 19:30 - 21:30
Locatie:
Grave - hal stadhuis
Voorzitter:
Lex Roolvink
Toelichting:

Motiemarkt

Op 25 september organiseert de gemeenteraad van Grave voor de eerste keer een motiemarkt. Maar liefst 11 ideeën hebben inwoners ingediend om onze gemeente nóg beter, aantrekkelijker, veiliger of socialer te maken. U bent van harte welkom om de motiemarkt te bezoeken.

Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom in de hal van het stadhuis. Om 19.30 uur opent de burgemeester de motiemarkt. Daarna worden de 11 ideeën kort gepresenteerd. Vervolgens vindt gedurende een uur de motiemarkt plaats. Na een pauze maakt de burgemeester bekend welke ideeën geadopteerd zijn en legt hij het vervolg uit. De motiemarkt is rond 21.30 uur afgelopen.

De gemeenteraad heeft een bedrag van 10.000 euro ter beschikking gesteld voor goede ideeën. Spreekt een idee aan, dan kunnen politieke partijen dit idee adopteren. Samen met de initiatiefnemer(s) stellen ze dan in aanloop naar de raadsvergadering op 5 november een motie of amendement op die de politieke partij(-en) vervolgens indient. De gehele raad neemt vervolgens over het idee een besluit.

Agendapunten