Raadsinformatiebijeenkomst

dinsdag 8 december 2020 19:30 - 21:00
Locatie:
Digitaal Raad in de wijk Overvecht
Voorzitter:
Agenda documenten:

Agendapunten

 • Tijd: 19.30 - 21.00 uur
  Digitale bijeenkomst: raadsleden in gesprek met bewoners en organisaties uit de wijk Overvecht over de initiatieven in de wijk in coronatijd.
  Programma:
  19.30 Welkom en start
  19.50 Kennismaking met 5 bewonersinitiatieven
  20.20 Gesprekken in 5 groepen
  20.45 Terugkoppeling door gespreksleider
  21.00 Afronding

  Als er iets opvallend is in Overvecht, dan zijn het wel de betrokken bewoners die bijdragen aan een betere, mooiere en fijnere wijk. Ook in corona-tijd zien we dat deze bewonersinitiatieven vaak op een creatieve manier klaar staan voor hun buren.
  Deze Raad in de Wijk-bijeenkomst staat in het teken van een aantal van deze inspirerende bewoners. Wat drijft hen om zich in te zetten voor hun wijk? Wat hebben ze gedaan in corona-tijd? Waar kunnen ze hulp bij gebruiken? En waar willen ze extra aandacht voor vragen bij de gemeenteraad?

  In gesprek aan de hand van de 5 ambities
  Met de wijkaanpak Samen voor Overvecht werken we aan 5 ambities. Raadsleden en bewoners gaan met elkaar in gesprek aan de hand van deze 5 ambities. Meld u vooraf aan voor de ambitie van uw voorkeur, dan delen we u in bij dat groepsgesprek.

  1. Plezierig wonen & Buren helpen Buren
   Plezierig wonen is méér dan alleen bakstenen. Want als je als buren voor elkaar klaar staat, maakt dat “de wijk ook een stukje prettiger en fijner om te wonen" – aldus Mark van Buren helpen Buren.
  2. Meer kansen voor de jeugd & Stichting Overfit
   Iedereen moet de kans krijgen om zijn of haar talent te ontwikkelen. Dat vinden ook Jamna en Adam van Stichting Overfit. Zij geven sportlessen in de wijk, onder andere aan vrouwen en kinderen met een beperking.
  3. Veilige buurten & Vulcanusdreef
   Contact met je buren en sociale controle heeft veel invloed op de veiligheid in een buurt. Aan de Vulcanusdreef heeft Lotte samen met haar buren gezorgd voor meer contact en burenhulp. In coronatijd hebben ze de burenhulp uitgebreid naar de rest van de wijk.
  4. Zorg en ondersteuning dichtbij en op maat & Zorgzusters
   Soms hebben bewoners een steuntje in de rug nodig. Hamida en de andere Zorgzusters halen geld op door middel van cateringklussen. Met de opbrengst maken ze onder andere voedselpakketten voor mensen in de wijk die dit nodig hebben.
  5. Meedoen en ondernemen & BuurtMaaltijden
   Iedereen moet mee kunnen doen in Overvecht. Tijdens de eerste corona-lockdown begon Erwin aan BuurtMaaltijden. Samen met vrijwilligers zorgde hij elke week voor maaltijden voor ruim 120 bewoners in de wijk.

  Gemeenteraad in de wijk
  De gemeenteraad wil graag weten wat er leeft in de wijken. Daarom komt de gemeenteraad elk jaar op bezoek in Overvecht om met bewoners en organisaties in gesprek te gaan.

  Aanmelden
  • U kunt zich aanmelden via overvecht@utrecht.nl
  • Zet in uw aanmelding uw naam en over welke ambitie u in gesprek wil
  • Aanmelden graag vóór 1 december
  • U krijgt een link om deel te nemen aan het digitale gesprek via Zoom

  Hopelijk tot ziens op 8 december!