Et er oer ha

woensdag 3 maart 2021 20:00 - 22:00
Locatie:
digitaal via Starleaf
Voorzitter:
Caroline van de Pol
Toelichting:

Live ontmoetingen zijn niet mogelijk, de raad maakt het daarom inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers gemakkelijk om online met elkaar in gesprek te gaan!
Meld u aan en ontvang de link voor de livestream.                                                      Stuur een mail naar: a.vanrees@terschelling.nl of meld u aan via de website: www.gemeenteraadterschelling.nl (aanmelden kan t/m 2 maart 2021)

Agendapunten

 • 1
 • 2

  - Initiatief 1: Woningbouwplan in Lies
  Een woningbouwplan in Lies voor uitsluitend eilanders met 18 koopwoningen voor verschillende doelgroepen en in verschillende prijsklassen. Dit plan bestaat uit appartementen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen.
  Initiatief 2: Oesterfabriek- en winkel aan de Willem Barentszkade 22
  Initiatiefnemer wil ‘oestervisserij’ als nieuwe bedrijfstak op Terschelling ontwikkelen.
  In het pand aan de Willem Barentszkade wil de initiatiefnemer oesters verwerken en een verkooppunt (winkel) inrichten voor de verkoop van oesters en aan oesters gerelateerde artikelen. Tevens zullen in de winkel oesterproeverijen kunnen plaatsvinden en zal het pand als startlocatie dienen voor oesterexcursies.
  - Initiatief 3:  Drie losse projecten met onderlinge verwevenheid

  • Willem Barentszkade 23 De sloop en nieuwbouw van het pakhuis
   Realisatie van winkelruimte (fietsverhuur) met kelder en op de 1e en 2e verdieping totaal 4 woningen
  • Molenstraat 5 De verbouw van "pension de Holland"
   Realisatie van 4 appartementen in plaats van de 12 pensionkamers. De initiatiefnemer wil pension de Holland grondig verbouwen en in dit pand 4 starterswoningen realiseren. De 12 toeristische pensionkamers wil hij graag verhuizen naar 't Land 1. Dit is de voormalige beheerderswoning van bungalowpark Dellewal.
  • 't Land 1
   Sloop van de bestaande woning en nieuwbouw van 1 woning met 8 inpandige 2- persoons recreatieappartementen. Deze recreatieappartementen betreffen de verhuizing van de recreatiefunctie van pension de Holland naar 't Land 1. Na totstandkoming hiervan kan het pand Molenstraat 5 de bestemming "wonen" krijgen.


 • 3
 • 4