Et er oer ha

woensdag 19 januari 2022 20:00 - 22:00
Locatie:
Digitaal via Starleaf
Voorzitter:
Danny Ruige
Toelichting:

Wilt u de bijeenkomst volgen, meld u dan aan (uiterlijk 18 januari 2022) via grifts@terschelling.nl of www.gemeenteraadterschelling.nl . U ontvangt dan een link voor de bijeenkomst.

De raad vindt het belangrijk dat initiatiefnemers, buren en belanghebbenden, goed informeren en in een vroeg stadium betrekken bij een initiatief. Het "Et er oer Ha' biedt initiatiefnemers een platform om gemakkelijk en laagdrempelig met inwoners en andere belanghebbenden in gesprek te komen.
Vier initiatiefnemers zijn uitgenodigd voor de komende editie.
Elke initiatiefnemer presenteert in maximaal 5 minuten zijn plan. Na elke presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen en/of discussie.
De bijeenkomst wordt niet opgenomen en is achteraf niet terug te zien.

Agendapunten

 • 1
 • 2

  Achter de woning ‘t Land 11, grenzend aan bungalowpark Dellewal, staan nu een verouderd gastenverblijf plus een garage. Initiatiefnemers willen deze afbreken en op dezelfde locatie en ongeveer dezelfde afmeting opnieuw opbouwen. Nu als combinatie personeelsverblijf /garage.

 • 3

  Naast vakantiepark Tjermelan ligt een uitbreidingsmogelijkheid op een perceel wat gepacht kan worden van de buren van Oosterend.
  Het plan is om de uitbreiding op het gehele perceel 1186 te realiseren.
  Door het parkeerterrein op de huidige locatie te houden kunnen de huidige 34 stacaravans ruimer worden opgezet, wat een grote kwaliteitsverbetering geeft.

 • 4

  De eigenaren van het vakantiehuisje “de Kathoek” zijn voornemens het huisje te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Het huisje is in 1949 gebouwd en werd sinds 1967 verhuurd door de grootouders en gebruikt/verhuurd door de volgende generaties. Initiatiefnemers zouden het huisje graag als een duurzame/energie neutrale schuurwoning of tinyhouse willen herbouwen. Het huisje blijft verscholen achter de aanwezige Elzenhagen.

 • 5

  Het plan behelst een samenwerking tussen de recreatie bedrijven Duinland en Schuttersbos. Duinland beschikt over de aangrenzende gronden waarop een uitbreiding van Schuttersbos, mogelijk is. Het plan past op 2 punten niet in het bestemmingsplan.

 • 6